måndag 5 maj 2008

utställnings säsongen är igång!!!



Kunde inte ha börjat sommarens utställningar på ett bättre sätt! Hade lite knep och knåp för att få tag på hundvakter för mina vovvar men med hjälp av fantastiska valpköpare och en underbar man (Tommy) så lyckades det. Fredag dag bar det av till Danmark jag pia och Lillemor, själv hade jag som sagt inga vovvar med mig men skulle visa tre. Reas över gick som på en räls efter att ha strosat lite på gågatorna i Helsingör begav vi oss vidare till Gileleje där vi hade en underbar lite stuga vid havet under helgen.




Livliga disskussioner uppkom angånde djudet i buskarna Lillemor vägrade att troa tt det var en fasan sopm ropa och sen flaksa med vingarna hon mena på att det var en moped med en konstig tuta som sedan starta hahahahah!!! (detta fick hon höra resten av helgen)


Lördagen var det danska terrier klubbens utställning och jag måste säga att jag var sjupt besviken på kvaliten på hundarna trodde att jag hade sett en del dåliga hundar efter mina år i england men det var inget ting jämfört med detta. Dagen slutade med blandade resultat, behöver kanske inte säga mer. Vi såg iallafall framemot nästa dags utställning. Påvägen tillbaka till stugan skulle vi rekonstruera inför söndag och tur var väl det efter att ha kört runt hilleröd ungeför tusen gånger och Lilemors desperata försök att förstå danskan lyckades dom, tilläggas bör göras att en utmattad handler då sten sov i bilen heheheh!!


Kvällen avnjöt vi på en indisk restaurang som avslutades med lite fönstershopping aldrig fel.


Söndag morgon ojojoj nu var förväntningarna höga tur att man klarar av pressen!!


Ungefär samma hundar som dagen innan 80 st anmälda i rasen men med en annan dommare hur skulle det gå idag????


Meningen med resan var ju att such nuch hellebäckens bellona skulle ta sitt danska cert och därmed bli duch och norduch så ingen press alls......................!


Dommarn kände igenom henne hon gick bra men kändes lite slö hon bruakr vara bättre dag två men det var nått som fattades, pia sa att hon inte såg slö ut, utan att hon hade bra drive skönt att jag lyckades hålla henne så att det åtminstone inte syntes.


YES!!!!! hon vann öppen klassen nu var det dax för bästa tik runt i ringen igen och upp och ner granskad in i minsta detalj jämförd med dom andra tikarna uha nu börja vi darra. Japp vi tog det där med bästa tik nu är det frågan om hon klarar av att slå hanen med!


in i ringen hanen först sen vi runt och sen upp och ner runt igen och den gul röda rosetten går till YEEEESSS!!! Vi gjorde det jag lyckades visa fram henne till BÄST I RASEN!!!! 80 cairn och vinnaren var such nuch duch norduch hellebäckens bellona och charlotte liljeqvist!!!!


dax för shopping sen lite käk 2 timmar kvar till finalerna starta.


Alla 23 terrier raserna var representerade i finalen om bästa terrier hmmm riktigt tuff konkurrens. Hade mitt lilla pepp talk med ebba innan, antar att det mest är för mig själv men va fan det hjälper ju!


Nu stod vi där i väntan på att gå in på den röda mattan med speakern skrikande våra namn japp in we gooo!!! ebba bokstavligen flöt fram allt kändes bra lite kingig vid uppställandet men jag fick ordning på henne utan att det syntes att vi bråka lite. ooh första gallringen ebba e kvar tillsammans med 4 andra, en till åker ut nu är vi bara fyra kvar. Jag ska vinna!!! var det enda som fanns i mitt huvud det här ska jag fan ta hem rent ut sagt.


två hundar kvar ebba och en sky terrier vänder mig mot dess matte och önskar henne lycka till åsså tar vi ett varv till runt i stora ringen ebba glänser när applåderna från publiken drar igång!!!!!


Och vinnaren bellona YYYEEESSS!!! hoppar högt av glädje givetvis inspereras ebba av mina glädjetjut och hoppar och skuttar hon med!


Så va det fotografering och ärovarv!!


Behöver jag tillägga att det var utslagna hjältar som drog tillbaka till sverige, ganska glada att vara hemma och förstå språket igen hahahaha!!!


Nu hoppas vi att resten av sommaren går i dessa fotspår!

En riktigt trevlig sommar på er!!!!

1 kommentar:

Katarina sa...

Hej!
Grymt imponerad av er bedrift i Danmark. Måste varit en höjdare att stå som segrare för hela "klabbet".
Lycka till med resten av säsongen!

Kram
/Clova och Katarina