tisdag 30 december 2008

GOTT NYTT ÅR!!



Japp då har vi kommit till slutet på detta året orkar inte summera som alla andra gör utan hänvisar till tidigare inlägg så får ni bilda er en egen uppfattning om hur MITT år har varit!


Det jag dock vill göra är att tacka alla som hjälpt till att göra mitt utställningsår till ett lyckat ett,ni vet vilka ni är! Tack för all markservice och handlerhjälp!!
(En del fattas på bilden men tyvärr e vi alldeles för sällan alla på en utställning)

Jag tänker sedan ta upp detta med fyverkerier, många av er tycker säkert att det e tjatigt men jag anser att vi kan inte poängtera detta tillräckligt, det finns inte bara hundar och tamdjur som är rädda utan även vilda djur lider givetvis av allt hysteriskt smällande från det att skolorna slutat innan jul tills dess att de börjar igen! Sen finns det faktiskt de vanliga människor som inte alls uppskattar när det smäller bakom ryggen på en, man behöver defenetivt inte vara 80+ för det, tro mig!!!!!!!!!!


Jag är inte moståndare till fyverkerier på nyårsafton utan anser bara att det ska hållas just till 12 slaget på nyår!!


Varför reagerar då våra hundar på fyverkerier????


Troligtvis är det kombinationen ljudet,ljuset och känseln. Som är huvudingrediensen åtminstone när det gäller åsk, smällar/raket rädda hundar.


En hund har troligtvis inte så mkt känsligar hörsel än vad människan har. Däremot har dom ett mkt mer utvecklat frekvensområde. Vilket i korta drag gör att dom har möjlighet att särskilja dessa ljud bättre än oss. Tonsammansättningen på en pistol, gevär, eller smällare är väldigt olika pga att det bla är olika längd på piporna eller i smällarns fall ingen pipa. En smällare har ju ingen pipa och har därför att väldigt brett spektra med frekvenser i området från ca 10Hz-30kHz detta kan hunden separera på den mickrosekund smällaren briserar med hjälp av både hörsel och känsel.


Jag tror visserligen inte att det finns nån hundägare som är så dum att dom smäller av med hund i närheten, men prata om det med andra! detta behövs förmedlas och frågan om pyroteknik måste tas på allvar!


Och till er alla som säger att smällar rädda hundar beror på att ägarna pjåskar med sina hundar säger jag bara BULLSHIT jag har hundar i min flock som är rädda och jag har hundar som inte är rädda alla har blivit behandlade på samma sätt och inget pjåsk här ni som känner mig vet att det är inte nått som ligger i min natur!


Så jag hoppas nu att ni har haft en underbar jul med go mat och massor av klappar från tomten!!! Att ni hunnit vila er lite innan de e på det igen. Själv har jag en lugn nyår för att sedan inta MY DOG med storm! De är lika underbart varja år att få ha årets första utställning alldeles runt knuten.


Ska försöka att inte försova mig i år hehehe har sett till att jag har fok här som ser till att jag kommer upp, är ju inte riktigt van vid de tidiga timmarna sen förra säsongen!




SÅ TILLE R ALLA FRÅN OSS ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR
Massor av kramar kennel swebreeze!!!!!!!



Inga kommentarer: