måndag 21 januari 2008

De här med valpar!!



Nu när snart hela valpkullen har flyttat och man har haft lite tid att sitta ner och reflektera över de 8 veckorna, och alla frågor som ens valpköpare har, vill jag påminna alla där ute om denna underbara tid man har tillsammans.

(Morbror James tvättar bäbisar
som precis har ätit)

Något som verkligen slagit mig med denna kullen var hur otroligt mycket alla flockmedlemmar hjälptes åt, med rengöring, lek och fostran. Det märks klart vilket socialt utvecklat djur våra tamhundar är. Hoppas att detta hålls i åtanke när den lilla kommer till sin nya flock. En eller ett par familjemedlemmar som inte engagerar sig i valpen kan göra den mycket osäker och otrygg.


En annan sak som slagit mig är de vuxnas tålamod, vilket verkar vara oändligt. Folk tycker ofta att det verkar som om valparna får göra som de vill men när man lever med hela flocken 24 timmar/dygn lär man sig snabbt vad dom vuxna tillåter och inte, skulle nån totalt kliva över gränsen kommer en snabbt och tämligen omild tillrättavisning valpen tjuter som om den vore döende, dock endast av ren förskräckelse. Allt detta för att minuten senare ligga och gosa eller leka med den vuxne som om inget hade hänt. LÅNGSINNHET EXISTERAR INTE!!


Jag hoppas verkligen att alla ni hundägare där ute njuter av eran tid tillsammans med era hundar och tar tillvara på varje dag. Lysnna gärna på vad andra har att säga men kom ihåg att ni är experter på era egna hundar, för det är trots allt ni som känner dom bäst!!


Så vill valpen sova i sängen och ni inte har nått emot det låt den göra det!!!

Inga kommentarer: